Validebağ Teknoloji ve Tasarım Merkezi

Üsküdar Validebağ Fen Lisesi, Teknoloji Tasarım Merkezi hizmete girdi.

Merkez, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile Üsküdar Kaymakamlığının ortaklığında Validebağ Fen Lisesinde toplam beş farklı tasarım ve üretim atölyesi kurulması ile tamamlandı. Robotik, Kodlama, İnsansız Hava Aracı, Tasarım, Ürün ve Proje Geliştirme atölyelerinin sadece okula değil bütün Üsküdar’a hizmet etmesi bekleniyor.

Projenin tamamlandığı Ekim ayından bu yana atölyeleri 40’tan fazla okul ziyaret etti ve Validebağ Fen Lisesi öğrencilerinden atölye eğitimleri almış gençler akran eğitimi aracılığı ile bu ziyaretçi arkadaşları ile workshoplar yaptılar. Ayrıca atölyeler yine okulun TEKNOFEST projeleri için de çok değerli bir alan oluşturdu. Kurum bu yıl TEKNOFEST için 20’den fazla proje hazırlıyor.

Yayın: 17.02.2024 - Güncelleme: 17.02.2024 18:57 - Görüntülenme: 81