İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Validebağ Fen Lisesi

Validebağ Fen Lisesi

Kalfaçeşme Sokak No1 Koşuyolu/Üsküdar
Vizyon
Ülkemizin ve milletimizin milli, manevi değerlerinden yola çıkarak yönetici ve öğretmenlerinin rehberliğinde çalışma ve projeleriyle; bugün ve gelecekte yegane ihtiyacımız olan siyaset, ticaret, ilim ve fikir dünyasında iz bırakan başarılı ve ahlaklı insanlar yetiştiren ‘’GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNDE BİZ DE VARIZ’’ diyen bir okul olmak.
Misyon
İnsana, tabiata, millî ve manevi mirasa saygılı; cesur, ahlaklı, okuyan, sorgulayan, özgür düşünen, hakkı ve adaleti üstün tutan, Türkçeyi iyi kullanabilen, , farklı kültür ve düşüncelere saygılı, iletişim ve problem çözme becerisi gelişmiş, ekip çalışmasına yatkın, sürekli yenilenen, bilişim teknolojilerini kullanabilen, tarihinden ve inancından aldığı güçle geleceği kurgulayan insanlar yetiştirmektir.
Tekvando birinciliği, Münazara yarışması birinciliği,
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim
Kalorifer & Doğalgaz
Fatih Projesi Fiber İnternet
Pansiyon Bilgileri
Okulumuz Pansiyonu 120 kişiliktir. Sadece Kızlara aittir. Şuanda 74 Kız öğrencimiz kalmaktadırlar.
0 - Yok
Üsküdardan İETT:6,11T,12C; Kadıköyden İETT 14C
Yerleşim Yeri
Okulumuz Koşuyolu-Üsküdar´da bulunmaktadır. Validebağ Korusu içinde Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi arkasında yer almaktadır.
Üsküdar Merkeze 1km. Kadıköy Merkeze 2km. Uzaklıkta
Bilimsel Etkinlikler
***TÜBİTAK 4005 projesi (Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte yürütülmektedir) OKULDAN TOPLUMA UZANAN KÖPRÜ
Proje Çalışmaları